Beebikilod muutusid tervisele ohtlikuks

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raili on ligi kahe aasta jooksul koos Figuurisõpradega alla võtnud 25 kilogrammi. See, et täna kell 18 alustab Järva-Jaanis tegevust uus Figuurisõprade rühm, on samuti osaliselt tema teene.
Raili on ligi kahe aasta jooksul koos Figuurisõpradega alla võtnud 25 kilogrammi. See, et täna kell 18 alustab Järva-Jaanis tegevust uus Figuurisõprade rühm, on samuti osaliselt tema teene. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva-Jaanis elav kolme lapse ema Raili Pukk (33) on terve elu olnud veidi pontsakas. Viisteist aastat kestnud ponnistused normaalkaalu saavutada on nüüd lõpuks vilja kandmas.

Millal ja mismoodi küpses teis otsus ühineda Figuurisõpradega?

Kaalujälgijatest teadsin aastaid tagasi, aga eelmised kolm korda on lõppenud enne soovitud tulemuse saavutamist.

Sel korral oli liitumise kaalukeeleks arsti hoiatus, et kui ma oma kehakaaluga midagi ette ei võta, tabab mind suhkruhaigus ja mul tuleb elu lõpuni end süstida.

Praegu jätkub arstil ainult kiidusõnu, sest veresuhkur ja vererõhk on kogu aeg korras olnud. Tervis on ka parem. Tablette pole võtnud juba kaks aastat.

Kuidas need lisakilod tulid?

Tegelikult olen lapsest saati olnud pisut priskem tüdruk, aga kõige rohkem tuli juurde nooremate lastega, kes sündisid peaaegu järjest.

Vanim laps on 11, teine on kolmene ja kolmas kahene. Kolmanda raseduse lõpus kaalusin juba 119,5, pärast sünnitust 115 kilogrammi.

Ka enne rasedust kippus kaal kõikuma. Olen püüdnud kodus omal käel kaalu normi ajada, aga kui kolm-neli kilo alla sain, tuli see kõik jälle topelt tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles