Maxima Türile ehitama ei hakka

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Aastaid Türil Viljandi tänava ääres tühjalt seisvale Maxima krundile ei kerki kauplust ka tänavu, kinnitas Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

«Uisapäisa pole praegu mõtet uusi kauplusi avada,» ütles ta.
Põhjusi projekti edasi lükata on Erilaiu hinnangul mitu, kuid kaalukaim neist on majanduskriis. «Usume, et ühel päeval inimeste usaldus majanduse vastu taastub ja kriis saab kiiresti läbi,» sõnas ta.


Teiseks on Maxima juhid otsustanud kinnisvarasse edaspidi mitte investeerida. «Me oleme siiski kaubandus-, mitte ehitusettevõte,» lisas Erilaid.
Praegu otsib Maxima kaasinvestorit seitsme kaupluse ehitamiseks, ettevõte tahaks jääda vaid pikaajaliseks rentnikuks. Türi kauplust nende seitsme seas ei ole.
Erilaiu ütlust mööda on Maxima Türi kaupluse rajamiseks kulutanud juba nii palju aega ja raha, et ühel päeval loodab ka seal kauplema hakata.


Erilaid märkis, et ajal, mil kaupmeeste käibed kukuvad, on Maxima saavutanud isegi väikese tõusu, seda kiiresti kasvava klientuuri toel. «Tükiliselt müüme palju rohkem kui aasta tagasi, aga hinnad on aastaga kõvasti langenud,» ütles ta.
Näiteks tõi ta Õhtulehe koostatud ostukorvide võrdluse, mille järgi tuleb Maxima ostukorvi eest välja käia 602 krooni aastataguse 740 krooni asemel.
Erilaiu teada vaatavad inimesed hindu teraselt ja ostavad vaid kampaaniatooteid.


Üllatuslikult hästi on kaubaks läinud Maxima kliendikaart, millega saab igalt ostult protsendi allahindlust ja  suure osa tooteid soodushinnaga. «Lootsime aastaga müüa umbes 150 000 kaarti, aga see hulk tuli täis juba kahe ja poole kuuga,» ütles Erilaid. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles