Märgata tuleb õigel ajal

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marii Tohv on arvamusel, et kui omavalitsustel oleks võimalus palgata rohkem lastega tegelevaid spetsialiste, jõuaksid nood kiiremini laste probleemidele jälile ja saaks neid ka aidata.
Marii Tohv on arvamusel, et kui omavalitsustel oleks võimalus palgata rohkem lastega tegelevaid spetsialiste, jõuaksid nood kiiremini laste probleemidele jälile ja saaks neid ka aidata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Käesolev aasta on Järvamaal kuulutatud lasteaastaks. Kuidas elab Järvamaa laps, millised ohud teda varitsevad, kuidas teda ohtude eest kaitsta, arutleti Türil rahvusvahelisel konverentsil «Kas oskame ja tahame märgata?»

Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja kohusetäitja Inge Mihkelsaare selgitusel algasid konverentsi ettevalmistused juba aasta algul.

Maavanem Tiina Oraste kutsus siis kokku töörühma inimestest, kes tegelevad igapäevatöös lastega. «Töögrupi töökava üks punkt oli küsitlus maakonna koolides ja lasteaedades, perearstide, noorsoo- ja sotsiaaltöötajate, treenerite, huviringide juhtide hulgas, et teada saada kõige rohkem levinud probleemid, millesse lapsed on sattunud või mis neile muret valmistavad,» selgitas Mihkelsaar.

Küsitlusest tegi konverentsil kokkuvõtte Retla kooli sotsiaalnõustaja Marii Tohv, kelle selgitusel oli peaeesmärk välja selgitada, millised on Järvamaa lapse kõige suuremad mured. «Soovisime ka teada, kuidas märkavad laste muresid nendega tegelevad täiskasvanud – vanemad, õpetajad,» lausus ta. « Lisaks sellele leida kogutud teabe põhjal mõtteid ja võimalikke lahendusi, kuidas esilekerkinud probleemidega tegeleda, mida edasi teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles