Keha tervendab end ise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Helo Tava

Et püsida terve ja tasakaalus, on mõistlik omandada kiire enesemassaaži tehnika, mis ergutab ja annab energiat, on kümme aastat massöörina töötanud Toomas Õunapi (43) kogemus.

Toomas Õunap on oma nahalgi kogenud stressist ja suurest tööpingest tekkinud tervisehädasid, tajumata kehasse kogunevaid pingeid. «Meie ühiskond on ju selline, et suunab mehe pöörama tähelepanu väljaspool toimuvale, mitte sissepoole. Seda peetakse naiselikuks omaduseks. Mehed tõstavad häiret alles siis, kui pinged ja nende tagajärjel tekkinud valu ja haigused ei lase tegelda igapäeva asjadega,» selgitab ta.

Lihaspinge olulisim tekitaja on stress, mida tekitavad teatud emotsioonid, mida inimene püsivalt kogeb. Toomas Õunapi ütlust mööda on lihaseid pingutada ja lõdvestada eluvajadus. Pingestamist läheb tarvis siis, kui tuleb teha midagi tavapärasest erinevalt, olgu see kas töö tähtaeg, pidev sundasend arvuti taga, probleemid kodus, hirm, ohtlik olukord.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles