Istutustalgud jõudsid erametsadesse

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaomaniku Heikki Ubalehe Mägede külas asuvast 1,3hektarisest raielangist 0,8 hektarile istutasid talgulised 1800 kuuseistikut, mis kasvavad raieküpseks 60-70 aastaga.
Erametsaomaniku Heikki Ubalehe Mägede külas asuvast 1,3hektarisest raielangist 0,8 hektarile istutasid talgulised 1800 kuuseistikut, mis kasvavad raieküpseks 60-70 aastaga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel kevadel on metsaistutustalguid korraldanud nii Riigimetsa Majandamise Keskus, keskkonnaamet kui Eesti metsaselts, kaks viimast viisid talgurahva esimest korda erametsadesse.

Neljapäeva hommikul kell üheksa vurame Järva Teataja toimetuse eest metsa poole, bussis ka keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Reet Kristian, kes meid metsa meelitaski.
Minna tuleb Albu vallas Pullevere külas elava erametsapidaja Heikki Ubalehe Mägede küla neli-viis aastat vanale langile.
Enne kui Ubaleht meid labidate ja taimeämbritega langile lubab, näitab ta ette, kuidas mulda pandud kuuseke ka kasvama läheb.

Loe lähemalt laupäevasest Järva Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles