Paide kinnisvaraturg üllatas klientide rohkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Pindi Kinnisvara detsembri ülevaade näitab, et Paides tundis kinnisvaraostu vastu huvi üllatavalt palju inimesi.

«Eriti tunti huvi korterite müügipakkumiste vastu hinnavahemikus 150 000 kuni 190 000 krooni,» täpsustas Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. «Mitu objekti leidis ka potentsiaalse ostja.»


Nõutuimad eluruumid nii üüri- kui müügiturul olid kahetoalised keskküttega korterid. «Aktiivselt otsitakse ka vahetusvõimalusi, paraku on selles suhtes tihti takistus kõrged laenujäägid,» lisas Sooman.


Vastupidiselt ostuhuvile on pakkumiste hulk enamikus Eesti linnades vähenemas. «Varem otsustati müügist loobuda, sest vara väärtus ei vastanud omaniku ootustele või vara müük oli väga kõrge laenujäägi tõttu raskendatud, uue trendina on lisandunud müügist loobumise põhjusena usk kinnisvarahindade tulevasse tõusu,» selgitas Sooman. «Kui müügisumma eest ei kavatseta soetada kohe uut vara, jäädakse n-ö ooterežiimile, sest edasisse hinnalangusse enam ei usuta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles