Paidesse võib jääda üks lasteaed

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sookure lasteaia juhatajal Liia Koppelil (paremal) on olnud põhjust uhkust tunda ürituste üle, kus õpetajad kaasa löövad, kuid kardab nüüd, et ühendasutuses võib lasteaia tase alla käia.
Sookure lasteaia juhatajal Liia Koppelil (paremal) on olnud põhjust uhkust tunda ürituste üle, kus õpetajad kaasa löövad, kuid kardab nüüd, et ühendasutuses võib lasteaia tase alla käia. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linna juhid kavatsevad liita Sookure ja PAIde lasteaia, et juhtimiskulusid vähendades hoida aastas kokku pool miljonit krooni.

Paide abilinnapea Piret Sapp selgitas, et praegu on linnas kaks lasteaia juhatajat ja õppealajuhatajat, aga ühendasutusse jääb tööle kumbagi üks, seega nelja inimese asemel kaks inimest.

Sapp sõnas, et kaalumisel on ka ühe tervishoiutöötaja, õmbleja ja kunstiõpetaja töökoht. Pärast kahe lasteaia ühendamist ja töökohtade koondamist on Sapi arvutuste kohaselt võimalik aastas kokku hoida pool miljonit krooni. Sapi väitel kokkuhoiu tõttu lasteaia töö kvaliteet ei lange ja rühmades kulgeb elu täpselt samamoodi kui siiani. «Ega me plaani siis muutusi selleks, et midagi halvemaks läheb, ikka paremaks peab minema,» lisas ta.

Juhtimiskulude kokkuhoidu ei tehta Sapi ütlust mööda üksnes lasteaedades, vaid arutuse all on ka noortekeskuse ja huvikooli ühendamine. «Pole enam lihtsalt need ajad, kui sai hästi lahedalt elada,» põhjendas ta.

Sookure lasteaia juhataja Liia Koppel kartis, et kui koondamistega ühinemine aset leiab, lasteaia tase halveneb. «Kui inimesi saab nii lihtsalt koondada ja töö kvaliteet jääb samaks, siis tekib küsimus, kas nad seni ei teinudki tööd,» arutles ta. «Meie oleme siin küll ka seni korralikult tööd teinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles