Türi vallas elamine läks kallimaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ja Murumoor.
Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ja Murumoor. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi vallavolikogu tõstis eilsel volikogu istungil maamaksu ja muusikakooli kohamaksu, kuid plaanitud lasteaia kohamaksu tõus ei läinud läbi.

Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ennustas eile hommikul enne volikogu istungit, et kõik plaanitud maksutõusud võetakse vastu, sest valla tulud on kokku kuivanud ja tuleb leida uusi tulusid.


Maamaksu ja muusikakooli kohamaksu tõusu osas oli Marrandil õigus, kuid lasteiaia kohamaksu tõus vajalikku toetust volinike seas ei leidnud.
Marrandi selgitas, et kui vallavalitsus pakkus välja, et lasteiaia kohamaks võiks 1. septembrist tõusta 200lt kroonilt 250ni, siis volikogu eestseisus otsustas hinnatõusu kümne krooni võrra kärpida.

Volikogus tehti eile ettepanek, et kohamaks võiks tõusta üksnes 30 krooni, kuid seegi ettepanek ei leidnud piisavat toetust.
Kuna lasteiaia kohamaksu tõus oli plaanitud 1. septembrist, siis on Marrandi selgitusel aega sellega veel tegeleda ja kui selgub, et makse laekub plaanitust paremini, siis võib lasteaia kohatasu ka muutmata jääda.
Maamaks tõusis Türi vallas maksimumini ning Marrandi kinnitusel on sama teinud enamik omavalitsusi.
Maamaksu tõusuga teenib vald aastas ligi 700 000 krooni.
Suurima löögi annab maksutõus põllumeestele, kuid Marrandi selgitusel hüvitab selle suurenev pindalatoetus.
Muusikakooli õppemaks kallineb 30 krooni võrra. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles