Laulu- ja tantsupeol näeb järvalaste loomingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo

Mai lõpus toimuva Järvamaa laulu- ja tantsupeo «Järvamaa oma lugu» repertuaaris on oluline koht järvalaste loomingul: 11 tantsu ja 7 laulu on nende tehtud.

Lauljad kannavad ette Tiina Kivimäe lood «Ja-jaa, ma tean», «Padjasõja laul», «Mozarti vastu ei saa», Selvadore Rähni «Koos», Ave Miiri «Las ma tandsin, tammekene», Siret Heinaste «Olemine», Ants Välimäe «Vägi».

Tantsudest on esindatud Ülle Jäägri «Tammõkõnõ», «Ära sina võtku pikka naista», «Tantsulugu», Pille Siilaku «Lõbus reilender», Anne-Ly Pihlaku «Oot-oot-oot» ja «Augusti polka», Malle Nööbi ja Helen Trugi «D-duuri polka», Lili Välimäe ja tantsurühma Päkad Paidest «Tule tuul ja puhu ära...», Ülle Mülleri ja rühm Vallatsi «Aadama lugu». Ettekandmisele tuleb veel Vilma Okase tants «Memme polka» ja Milvi Nõmmiku «Memmede labajalg».

Järvamaa omavalitsuste liidu kultuurispetsialist Jane Kiristaja lausus, et eelmisel aastal kuulutati välja uute tantsude ja laulude konkurss, mille eesmärk oli leida Järvamaa peo jaoks repertuaari. «Kõik viis laulu, mis konkursile esitati, on ka kavas,» lausus ta.
Kiristaja sõnas, et tänavune pidu jutustab läbi järvalaste tehtud lugude ja tantsude meist endist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles