Keskerakond üritas jälle enne valimisi uut võimuliitu moodustada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul istusid Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna volinikud Paide raekojas koos, et kokku leppida, kuidas järgmised neli aastat linna juhtida.
Eile õhtul istusid Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna volinikud Paide raekojas koos, et kokku leppida, kuidas järgmised neli aastat linna juhtida. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud reede õhtul tegi Keskerakonna nimekirjas linnapeaks pürginud Kersti Sarapuu Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale ja Reformierakonnale ettepaneku moodustada uus koalitsioon ning jätta Isamaa ja Res Publica Liit opositsiooni. Reformierakond pööras Sarapuu ettepanekule selja.

Seekordse valimiste võtmetegelaseks on Paides kujunenud Reformierakond, kes tegi küll loodetust kehvema tulemuse, kuid jäi truuks oma senisele koalitsioonipartnerile Isamaa ja Res Publica Liidule.

Üks Järva Teatajaga vestelnud juhtivpoliitikuid ei kahelnud, et kui Reformierakond oleks olnud nõus Keskerakonnaga võimuliidu moodustama, oleks ka Sotsiaaldemokraatlik erakond kampa löönud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles