Järva kaitseliitlased näitasid taset

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Eile lõppenud sõjalissportlikul patrullvõistlusel Eel-Erna 2010 läks Järva maleva võistkondadel väga hästi – kolmest võistkonnast kaks lõpetas esikolmikus, samuti saavutas teise koha maleva naiskodukaitsjate võistkond.

Kaitseliidu Järva maleva teavituspealik Alo Aasma teatas, et enam kui 65 kilomeetrise pikkuseks kujunenud võistlustrass viis võistlusest osa võtnud 23 võistkonda küll tihedasse metsa ja märgadele põldudele kui ka lausa rinnuni vette. Lisaks tuli võistkondadel hoiduda vastutegevuse eest ning läbida erinevaid kontrollpunkte, kus tuli täita erinevaid ülesandeid alates esmaabi osutamisest, kauguste hindamisest ning laskmisest kuni öise luureülesande ja näiteks tähelepanuülesannete sooritamiseni.


Järva maleva II võistkond saavutas Tartu maleva järel teise koha, vaid veidi maha jäänud Järva I tuli kolmandaks ning Järva maleva III võistkond 20. Järva maleva II võistkonda kuulunud seersant Urmas Kõonurme hinnangul, kes oli stardis juba 13 korda, tegid tänavuse Eel-Erna võistlejatele keeruliseks just kehvad ilmastikuolud.


„Metsades oli palju vett ning enamuse ajast sadas veel ka vihma ning öösel oli üsna külm,“ lausus Kõonurm, kelle sõnul võib maleva võistkondade esitlusega igati rahule jääda. „Meie võistkonna üheks trumbiks oli näiteks miinivälja ning kaheksa minutiga kaheksa erineva relva kokkupanemise ülesanne, kus esialgsete andmete kohaselt ühed parimad olime,“ lausus Kõonurm.


Järva I võistkonda kuulunud leitnant Indrek Reismanni sõnul jäi nende võistkonna veelgi parem tulemus selle taha, et kontrollpunktides olnud ülesannetes ei suutnud meeskond end täielikult realiseerida. „Vast kõige rohkem jäi kripeldama relvade kokkupanek ning takistusriba,“ lausus 12. korda stardis olnud Reismann.


Järva maleva III võistkonna esindaja reamees Jaanus Tamme sõnul jäid noored mehed oma esimesel ühisel patrullvõistlusel küll 20. kuid omandasid siiski suure hulga kogemusi ningvõistluspraktikat. „Tahtmist oli poistel hirmus kõvasti, kuid veidikene jäi siiski puudu kogemustest,“ lausus Tamme. „Headmeelt teeb muidugi see et, poisid pidid tihedalt konkureerima meie ees lõpetanud professionaalidest koosnenud ning 19. koha saanud Scoutspataljoni meeste võistkonnaga – see näitab võistkondade kõrget taset.“


Samaaegselt Eel-Ernaga toimus ka naiskodukaitsjate koormusmatk, mis kulges suures osas samal trassil kus ka Eel-Erna. Järva maleva võistkond saavutas kümne võistkonna seas teise koha. „Meie naiste edu võti oli stabiilsus ning see, et füüsiliselt oldi teistest üle,“ lausus võistkonna esindaja vanemseersant Kaido Mettus. „Ülesannete lahendamisel jäi pisut veel oskustest ja kogemustest puudu, sest võistkond võitleb koos alles teist aastat.“


TEAVE
Järva maleva võistkonnad sõjalissportlikul võistlusel Eel-Erna 2010

Järva II
nooremseersant Raimo Merilo
seersant Urmas Kõonurm
nooremveebel Vallo Tamme
kapten Lauri Lipp
Võistkonna esindaja nooremseersant Rainer Hanschmidt

Järva I
leitnant Indrek Reismann
nooremleitnant Aare Kabel
kapral Margus Laanep
reamees Mati Tatrik
Võistkonna esindaja nooremseersant Tarmo Koit

Järva III
reamees Mikk Paap
reamees Günter Siimenson
reamees Toomas-Martin Karu
nooremseersant Ahto Milder
Esindaja reamees Jaanus Tamme

Naiskodukaitsjate koormusmatkal osalevad:
Terje Albert
Birgit Albert
Vivika Barnabas
Nooremseersant Made-Britt Nurk
Võistkonna esindaja vanemseersant Kaido Mettus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles