Elroni rong jäi keset sõitu seisma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Reedel kell 12.45 Türilt Tallinna sõitu alustanud Elroni rong jäi Roobuka peatuses seisma, kuid pärast kümneminutist käivitamist hakkas vedur uuesti tööle ja reisijad jõudsid pealinna veerand tundi hiljem.

Türilane Anneli Raamat sõitis reedel koos lapse ja emaga pealinna. Roobuka peatuses jäi rong seisma, inimesed tulid peale ja siis kustus rongis valgustus. «Teenindaja ütles kõigile, et läheb uurib, mis juhtus, ja annab sellest kohe teada,» meenutas ta. «Oli kuulda, kuidas üritati vedurit käivitada, kuid tulutult. Kümne minuti pärast tuli vagunitesse valgus tagasi ja rong hakkas liikuma.»

Raamatu ütlust mööda põhjendanud teenindaja reisijatele vahejuhtumit nii, et uued vedurid on nagu arvutid, mis vajavad vahel restarti.

Et rong jäi graafikust maha, tuli Tallinn-Väike peatuses teha väikene paus ja vastutulev rong läbi lasta. «Tallinna hilinesime 15–20 minutit,» sõnas ta.

Raamatu meelest tekitas vahejuhtum reisijates üksnes elevust. «Bussid ja autod jäävad ka vahel seisma, eks sama võib rongidegagi juhtuda,» lausus ta. «Minule see sõit meeldis.»

Raamat sõnas veel, et on elus palju rongidega sõitnud ja uute raudruunade vastu pole tal midagi. Tipptundide ajal võiksid sõidus olla siiski pikemad rongid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles