Swedbank muudab pangaautomaadid turvalisemaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Swedbank alustas antiskimmerite ehk pangakaardi kopeerimisvastase seadme paigaldamist oma sularahaautomaatidele. Nüüd on järg jõudnud ka Järvamaa kätte. Viimased automaadid Eestis saavad anti-skimmeri veebruari lõpuks.

Swedbanki pangaautomaatide valdkonnajuht Indrek Kausi sõnul alustas pank antiskimmeri pilootprojektiga juba 2013 aasta teises pooles, kui enamik Tallinna ja Harjumaa automaadid said uue seadme. «Paari kuu jooksul tegime seadmele veel mõned täiendused ja nüüd oleme valmis paigaldama selle meie kõikidele masinatele üle Eesti,» märkis Kaus.

Kausi sõnul on antiskimmerit lihtne ära tunda kahe asja järgi. «Oma olemuselt on tegemist sularahaautomaadi küljes oleva läbipaistvast plastist tükiga, mis paigaldatud kaardi sissepanemise ava ette. Lisaks on kõigil masinatel ekraanil ka vastab pilt, mis annab teada, et masinale on antiskimmer paigaldatud,» palub Kaus inimestel tähelepanelik olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles