Möödunud neljapäeval ja reedel kokkas Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere sööklas eksamikomisjoni ja külaliste ees ning katsid neile loovalt laua 25 kodumajanduseriala lõpetajat.
Eksamitoidud näitasid kokkade fantaasiat
Neljapäeval oli toite valmistamas 12 ja reedel 13 Särevere õppekoha majandus- ja teenindusõppe osakonna toitlustamise suunaga kodumajanduse eriala lõpetajat.
Noorte päev algas juba kell kaheksa, sest valmis tuli jõuda eel-, pea- ja järelroast koosnev kolmekäiguline pidulik lõunasöök.
Toite hindas viieliikmeline eksamikomisjon, kuid neist sai maitselamuse ka kaks lõpetajate kutsutud külalist ning neljapäeval veel ümberkaudsete koolide juhid, kellega kutsehariduskeskus teeb eelkutseharidusõppes koostööd.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütles, et mõtte koostööpartnerid tänulõunale kutsuda sai ta Hollandist. «Seal on asi lahendatud nii, et külalisteks on restoranide omanikud ehk lõpetajad saavad tulevastele tööandjatele oma oskusi näidata,» selgitas ta.