Eksamitoidud näitasid kokkade fantaasiat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädala neljapäeval ja reedel Särevere sööklas toimunud eksamil oli Järvamaa kutsehariduskeskuse kodumajanduseriala lõpetajatel sagimist piisavalt. Eksamikomisjon hindas nende pingutust vaid neljade ja viitega.
Möödunud nädala neljapäeval ja reedel Särevere sööklas toimunud eksamil oli Järvamaa kutsehariduskeskuse kodumajanduseriala lõpetajatel sagimist piisavalt. Eksamikomisjon hindas nende pingutust vaid neljade ja viitega. Foto: Andrus Eesmaa.

Möödunud neljapäeval ja reedel kokkas Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere sööklas eksamikomisjoni ja külaliste ees ning katsid neile loovalt laua 25 kodumajanduseriala lõpetajat.

Neljapäeval oli toite valmistamas 12 ja reedel 13 Särevere õppekoha majandus- ja teenindusõppe osakonna toitlustamise suunaga kodumajanduse eriala lõpetajat.
Noorte päev algas juba kell kaheksa, sest valmis tuli jõuda eel-, pea- ja järelroast koosnev kolmekäiguline pidulik lõunasöök.


Toite hindas viieliikmeline eksamikomisjon, kuid neist sai maitselamuse ka kaks lõpetajate kutsutud külalist ning neljapäeval veel ümberkaudsete koolide juhid, kellega kutsehariduskeskus teeb eelkutseharidusõppes koostööd.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütles, et mõtte koostööpartnerid tänulõunale kutsuda sai ta Hollandist. «Seal on asi lahendatud nii, et külalisteks on restoranide omanikud ehk lõpetajad saavad tulevastele tööandjatele oma oskusi näidata,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles