Rahvamajata jäänud küla koguneb raamatukogusse

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloost on teada, et Käsukonna raamatukogu juures on ikka mitmesugused huviringid tegutsenud. Praegu käivad ümberkaudu külade naised raamatukogu juhataja Koidu Kulli ärgitusel ja Maive Looritsa juhendusel laulu harjutamas. Peopäeval loovad meeleolu Maive Loorits (vasakult), Malle Siilak, Meeli Natus ja Koidu Kull Colas Breugnoni lauluga.
Ajaloost on teada, et Käsukonna raamatukogu juures on ikka mitmesugused huviringid tegutsenud. Praegu käivad ümberkaudu külade naised raamatukogu juhataja Koidu Kulli ärgitusel ja Maive Looritsa juhendusel laulu harjutamas. Peopäeval loovad meeleolu Maive Loorits (vasakult), Malle Siilak, Meeli Natus ja Koidu Kull Colas Breugnoni lauluga. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Kui rahvamaja enam pole, kujuneb külakogukonna südameks raamatukogu, sest rahvas tahab koos käia ja suhelda – nõnda on juhtunud Käsukonnas, mille lugejad tähistasid kogu 90. aastapäeva.

Eelmise kolmapäeva keskpäeval oli Käsukonna endise rahvamaja alumine korrus, kus paikneb külaraamatukogu, rõõmsat elevust täis.
Just sel päeval (10. november – toim) 90 aastat tagasi pandi alus Kikevere raamatukogu seltsile, mille raamatukogust on saanud alguse ka Käsukonna kogu.

Juhataja Koidu Kull oli katnud tordilaua, majahoidja Jüri Lemetsari köetud ahjud uhkasid hubast soojust. «Raamatukogu on selle küla süda,» ütles Imavere abivallavanem Anneli Siimussaar «vanakest» tervitades. «Maja on veidi õnnetu, aga rõõmsaks ja hubaseks teevad selle ikka inimesed, kes siin sees on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles