Doonoripäev kogus üle poolesaja liitri verd

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eilne doonoripäev Türi kultuurimajas läks Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonispetsialisti Eva Maimre hinnangul edukalt. «See doonoripäev oli selles linnas käesoleva aasta rahvarohkeim,» lisas ta.

Maimre ütles, et doonoriks tuli 131 inimest, kellelt verekeskus kogus 117 vereloovutusega haiglastele 52 liitrit verd, esmadoonoreid oli 33.

Maimre lausus, et Järvamaal ongi helded doonorid. Eelmisel aastal oli maakonnas neid 5,1 protsenti doonoriealisest elanikkonnast. «See on väga tubli saavutus,» sõnas ta. «Võib üsna julgelt väita, et 2010. aastal sama trend Järvamaal jätkub, eriti kui arvestada, et suvised doonoritelgi üritused olid kõige rahvarohkemad just Paides.»

Maimre ütlust mööda pole tänada ja kiita kunagi liiga palju, nad edastanud Järvamaa tublimate doonorite nimekirja ka Paide linnavalitsusele, kes korraldab 4. detsembril Paide raekojas doonorite tänuürituse. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles