Türil tuleb kandlepäev

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu pärimusmuusika päevadel õpetatakse mängima viiulit, kannelt, kitarri, lõõtsa ja karmoškat.
Pärnu pärimusmuusika päevadel õpetatakse mängima viiulit, kannelt, kitarri, lõõtsa ja karmoškat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

7. veebruaril kell 11 toimub Türi kultuurikeskuses Kesk-Eesti rahvamuusikute kokkutuleku raames kandlepäev.

Rahvakultuuri Keskuse rahvakultuurispetsialist Järvamaal Lili Välimäe ütles, et oodatud on kõik Kesk-Eesti kandlemängijad, meistrid ja huvilised. «Kõik need, kes ei oska kandlega veel midagi peale hakata, või on veidi saanud kannelt mängida, aga tunnevad end selles vallas endiselt ebakindlalt- tule osale!» kutsus ta. «Kui oled vanaisa kapi otsast leidnud suguvõsa vana kandlepilli ja sul on tekkinud kiusatus järele proovida, kuidas ja millist häält see pill teeb ja tahad teada ja osata Kesk-Eesti pillilugusid ning tahad kuuluda Kesk-Eesti rahvamuusikute perre, siis pead tingimata kohal olema.»

Kandlemängijad Margit Kuhi, Pille Karras ja Rait Pihlap jagavad oma kogemusi. Pärimusmuusik ja väikekandleõpetaja Margit Kuhi jagab oma oskusi väikekandle mängimisel. Kandleõpetaja Pille Karras õpetab Keila ja Saue muusikakoolis ning paljudel kursustel ja pärimusmuusika laagrites ja juhendab pikkade traditsioonidega Harju KEKi rahvamuusikaorkestrit. Rahvakannel, kromaatiline kannel on tema oskusliku pilgu all.

Pillimeister Rait Pihlap Kandlekojast tuleb pillihooldusest ja keeltevahetusest rääkima.

Kandlepäeval räägitakse erinevatest kandle tüüpidest- väikekannel, rahvakannel, kromaatiline kannel. Räägitakse pillide häälestusest, proovitakse mängutehnikaid, mängitakse pilli, otsitakse ideid lastele väikekandle õpetamiseks, õpitakse Kesk-Eesti lugusid.

Parimaks korraldamiseks tuleks anda aegsasti oma tulemisest teada aadressil: lili@rahvakultuur.ee või tel: 5343 9531

Kokkutulekud korraldavad Rahvakultuuri Keskuse rahvakultuurispetsialist Lili Välimäe ja

MTÜ Riikar Kesk-Eesti rahvamuusika arendusprogrammi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles