Tervisetegu meelitab inimesed allikate juurde

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkaraja arendamise eestvedaja, Roosna-Alliku põhikooli õpetaja Jaanika Alliksoo tunneb heameelt, et novembri lõpus sai matkarada puupakkudest tehtud teabetahvlid. Nüüd võib öelda, et Kaltenbrunnide rada on valmis.
Matkaraja arendamise eestvedaja, Roosna-Alliku põhikooli õpetaja Jaanika Alliksoo tunneb heameelt, et novembri lõpus sai matkarada puupakkudest tehtud teabetahvlid. Nüüd võib öelda, et Kaltenbrunnide rada on valmis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tänavune Järvamaa tervisetegu on Roosna-Alliku vallas mööda allikaid vooklev viie-kuuekilomeetrine matkarada, mille arendus sai alguse aastaid tagasi õpilaste kavandist.

Järvamaa aasta terviseteo tiitlil oli kolm kandidaati. Maakonna tervisenõukogu otsustas, et preemia saab Roosna-Alliku külje all asuv Kaltenbrunni (selline oli sajandeid tagasi Roosna-Alliku nimi, tähendas külma kaevu – toim) matkarada.


Selle rajamise eestvedaja, Roosna-Alliku põhikooli õpetaja Jaanika Alliksoo sõnas, et tiitel tuli talle üllatusena. «Ma pole kunagi mõelnud, et see oleks tervisetegu, pigem arvasin, et teen teadmiste tegu, millega käib kaasas kehaline koormus,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles