Kutsehariduskeskus sai suure summa raha

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid saavad Innovest üle 881 tuhande euro projektide jaoks, mis suurendavad tööandjate ja õppeasutuste koostööd ning aitavad arendada praktikasüsteemi. Toetust saavad kokku 30 haridusasutust üle Eesti, sh ka Järvamaa kutsehariduskeskus praktikasüsteemi arenduseks 28 711 eurot.

 

Projektide tegevused on suunatud tööandjatele, praktikajuhendajatele, õpetajatele, õppejõududele ja teistele, kes on seotud praktikaga. Projektide raames hakatakse näiteks koolitama praktikajuhendajaid, pakutakse õpetajatele stažeerimisvõimalust tööandjate juures, luuakse koostöövõrgustikke ning töötatakse välja uudseid praktikavorme.

Haridus- ja Teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna peaeksperdi Karin Ruuli sõnul on tööandjate ja õppeasutuste tihe koostöö oluline, et tagada nii kutse- kui kõrghariduse praktilisus ja side tegeliku töömaailmaga. „Praktika on kohustuslik kõigis kutsehariduse õppekavades ning muutub järjest olulisemaks ka kõrghariduses. Praktika kvaliteedi tagamiseks on tähtis, et ettevõtete praktikajuhendajatel oleksid kaasaegsed juhendamisalased teadmised ja oskused," tõdeb Ruul.

Taotlusvooru „Tööandjate ja õppeasutuste koostöö toetamine praktikasüsteemi arendamisel" korraldas SA Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga ning see oli avatud 29.11.16-30.01.17. Innovesse esitati 31 taotlust, millest hindamiskogu otsusel sai toetust 30 projekti.

Projektide vahel jagatakse 881 898 eurot, millest Euroopa Sotsiaalfondi toetus on 85% ja riiklik kaasfinantseering 15%.

Toetust saavate projektide nimekiri on leitav Innove kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles