Paide andis pühapäeval võimu lastele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paides toimub pühapäeval, 4. juunil juba kuuendat aastat traditsiooniline perepäev "Laps vajab perekonda". Üheskoos kanname sõnumit: Iga laps väärib ja vajab kasvamiseks turvalist ning armastavat peret. Perekonnast algab kogu elu.

 

Eestis on täna arvel ligi 10 000 abivajajat last. Selle arvu sees on nii pereprobleemidega lastekaitses arvele võetud kui juba asenduskodudes ja kasuperedes elavad lapsed. Ilmselgelt on see arv meie väikese riigi jaoks liiga suur. Kõikidel nendel lastel on olnud mingil hetkel puudu midagi, mis muudaks nende elu ja kasvamise turvaliseks – kindel perekond, lähedane inimene. See aga mõjutab tugevalt nende toimetulekut tulevikus iseseisva inimesena.

Et 4. juunil on tegemist Eesti lipu päevaga, on palju tegevusi seotud Eesti lipu ja lipuvärvidega. Laste ja noorte kultuuriaasta puhul tuleb Paidesse sel päeval Laste Vabariik oma tegevusaladega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles