Paberil jõulukaart on endiselt eelistatuim jõulutervitus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaart.
Jõulukaart. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suurbritannia uuringust selgus, et paberil jõulupostkaarti peetakse endiselt parimaks jõulurõõmu jagamise viisiks. Üllatuslikult eelistasid paberil kaarti kõige rohkem just 18-24 aastased noored, veelgi populaarsemaks muudab kaartide saatmise võimalus neid internetist teele panna.

 

Royal Mail’i poolt 2000 inimese seas läbiviidud uuringust selgus, et paberil jõulukaart on endiselt eelistatuim viis jõulurõõmu jagamiseks. Üle 80% vastanuist eelistab paberil jõulukaarti e-kaardile või muudele sotsiaalmeedia jõulutervitustele. Eriti märkimisväärne on see, et kõige suurem hulk paberkaardi eelistajaid on just 18-24 aastaste noorte hulgas. Rohkem kui kolmveerand kõigist vastanuist märkisid, et jõulupostkaart aitab levitada jõulumeeleolu ning 70% kasutavad jõulukaarte pühade ajal kodudes kaunistustena.

Omniva postiäri juhi Mari Allese sõnul on jõulukaartide suurenevat populaarsust märgata ka Omnivas. „Olenemata sellest, et kogu aasta lõikes on kirjamahud jätkuvalt langevad, näitavad jõulukuu kirjamahud pigem stabiilset seisu, möödunud aastal isegi mõningast kasvu,“ ütles Allese. „Kindlasti mängivad selles oma rolli ka nii lõhnavad postmargid kui uued mugavad digivõimalused paberil postkaardi saatmiseks.“

Selleks, et jõuluaegset siirast traditsiooni elujõulisena hoida ning kaasaegsemaks muuta, on Omniva ka sel aastal loonud võimaluse oma jõulukaart kujundada ja teele panna internetist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles