Galerii: ajateenijad harjutasid Järvamaal linnalahingut

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal kaitseväe keskpolügoonil ja Soodla harjutusväljal toimunud 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni õppus Raudne Hobune kulmineerus eile linnalahingu harjutusega Järvamaal.

Õppusega testis 1. jalaväebrigaadi tagalapataljon ajateenijate jalaväetaktika baaskursusel omandatud teadmisi ja oskusi. Ervita külas hoonestatud alal tegutsemist harjutas eile kaitseväe peastaabi teatel ligi 140 ajateenijat.

Harjutuse juhi leitnant Oskar Kivisivi sõnul näitas hoonestatud alal peetud kursuse lõpueksam seda, kui hästi suudavad tulevased tagalaspetsialistid jalaväelastena tegutseda. «Linnaruum on metsaalast palju keerulisem, vaatlemisvõimalused on piiratud, hoonete sees tekkivad labürindid ei anna sõdurile eksimisvõimalust,» rääkis leitnant Kivisiv. Harjutusel osalenud ajateenijad tegutsesid tema sõnul keerulisest keskkonnast hoolimata kindlalt ning ühtselt.

Harjutus Ervita külas jääb tulevase reservrühmaülema nooremseersant Hans Harold Pilve hinnangul sõduritel kauaks meelde. «Esimest korda tegutsesime kompaniina, kus igaüks andis endast parima. Siin saime kõige rohkem action'it ning seni suurima adrenaliinilaksu,» ütles nooremseersant Pilv.

Seitse nädalat kestnud jalaväetaktika baaskursusel õppisid 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni ajateenijad kuidas tegutseda rännakutel, julgestada paiknemisala ning erinevate lahinguliikidega - näiteks maa-ala kaitsmine ning ründamine - kaasnevaid erioskusi.

Järgmisest nädalast algab pataljoni erialakursus, kus ajateenijad harjutavad teiste üksuste lahinguvõime tagamiseks vajalikke erialaseid oskusi.

1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni ülesandeks on õpetada välja ajateenijaid sõjaaja ülesannete täitmiseks ja tagada brigaadi lahinguvõime. Üksus toetab igapäevaselt 1. jalaväebrigaadi staapi, seitset pataljoni ja kolme üksikkompaniid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles