Ilmaennustaja andis äikese-ja rahehoiatuse

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahe Türi vallas 18. mail kella 13 paiku
Rahe Türi vallas 18. mail kella 13 paiku Foto: Lugeja foto

Ilmalehekülg Ohtlikud ilmanähtused Eestis hoiatab, et homme ja laupäeval on üle-Eesti suur äikeseoht ning rünksajupilvedest võib tulla kuni 2,5 sentimeetrise läbimõõduga rahet.

Ilmateenistuse ametlik prognoos lubab, et ööl vastu reedet on mõne üksiku vihmahoo võimalus, kuid päeval on hoovihma ja äikest laialdasemalt. laupäeval võib äikesevihma olla kohati.

Facebookis asuv ilmalehekülg, mis ennustas täpselt ka Türi lillelaada-aegse äikese ja rahe aga teatab, et ööl vastu reedet on hoovihma Ida-ja Kagu-Eestis, kuid reede päeval tiheneb pilvisus kõikjal ning pärastlõunal ja õhtul on äikeseoht suur Lõuna-Eestis, Edela-Eestis, Kesk-Eestis, Lääne-Eestis ning isegi Põhja-Eestis. "Rünksajupilvedega võib kaasneda paiguti 1-2,5 cm läbimõõduga rahe ning pole välistatud tugevamad tuuleiilid. Hilistel õhtutundidel ja ööl vastu laupäeva (14.07.) tuleb veel Edela-Eestis ja Lääne-Eestis arvestada kohatise hoovihma- ja äikese võimalusega," märgib portaal.

Vaata rohkem siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles