Säreverelased ei taha lasteaeda aiamaale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavalitsus kavandab üldplaneeringu järgi uut lasteaeda Säreverre Mäe tänava äärsele maa-alale, mida praegu kasutavad kohalikud inimesed aiamaana.
Türi vallavalitsus kavandab üldplaneeringu järgi uut lasteaeda Säreverre Mäe tänava äärsele maa-alale, mida praegu kasutavad kohalikud inimesed aiamaana. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

32 Särevere aleviku inimest saatis Türi vallavalitsusele kirja, kus paluvad ehitada uus lasteaed kuhugi mujale kui maalapile, mida nemad aiamaana kasutavad.

Särevere lasteaeda plaanib Türi vallavalitsus ehitada riigimaale, mida kohalikud inimesed on aastaid kasutanud aiamaana, ehitanud sinna kasvuhooneid ja isegi ühe grillmaja.
Säreverelane Mati Rodendau ütles, et nemad pole uue lasteaia ehitamise vastu, kuid ei soovi, et see kerkiks aiamaade peale.


Türi vallavalitsuse planeeringuspetsialist Ene Mägi ütles, et valla üldplaneeringu järgi on lasteaed kavandatud Säreverre Mäe tänava äärsele ligi 1,5hektarisele alale.

Mägi tunnistas, et põhjendused, miks sinna lasteaeda ehitada ei tohiks, on nõrgad, sest lasteaeda ehitades ei rikuta ühegi isiku õigusi, samuti ei mõjuta see kuidagi kellegi kinnisasja senist kasutust. «Kahju, et mõnel inimesel on tekkinud selline negatiivne hoiak,» sõnas ta.
 

TEAVE

Esmaspäeval, 14. novembril kl 16.30
Türi vallavalitsuse (Kohtu 2) II korruse saalis
Särevere lasteaia detailplaneeringu avalik arutelu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles