Paides toimub liikluskohvik väärikale põlvkonnale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune liiklus Tallinnas
Hommikune liiklus Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeval, 26. septembril kell 12 oodatakse aktiivseid eakaid linnakodanikke Paide Teatri ja Muusikamajas (Pärnu 18, Paide) toimuvasse liikluskohvikusse.

 

Vestleme liiklusolukorrast linnas, nii liiklusohutusest  kui liikluskorraldusest. Vaatame Eesti Filmiarhiivi filmi liiklusest aastal 1954, toimub viktoriin ja kaetud on kohvilaud. Üritus on tasuta.

Ainult ühel korral avatud kohvikus vesteldakse üldisest liikluse olukorrast, liikluskorraldusest ja – ohutusest ning antakse praktilisi nõuandeid igapäevaseks ohutuks liiklemiseks. Lisaks näidatakse Eesti Filmiarhiivi liiklusteemalisi filme, jagatakse infomaterjali ning avatud on kohvilaud. Toimub liiklusteemaline viktoriin ning vastajad osalevad auhinnaloteriis.

Eakate liikluskohvikuid on Maanteeamet korraldanud Eesti erinevates linnades juba kolm aastat, kuid Paides toimub liikluskohvik esmakordselt. Tagasiside nendelt üritustelt on olnud alati positiivne. Osavõtjad on saanud jagada oma liiklemisega seotud muresid, suhelda teiste liiklejatega, saanud uusi mõtteid ja ideid kuidas teistega arvestavalt liigelda.

Eakate liikluskohvikuid on Maanteeamet korraldanud Eesti erinevates linnades juba kolm aastat, kuid Paides toimub liikluskohvik esmakordselt.

Liiklusõnnetuste statistika näitab, et eakad on liikluses riskirühmaks ja seepärast pakutakse neile võimalust saada rohkem teadmisi võimalikest ohtudest tänavatel ja nende ennetamisest. 

Palume üritusele registreeruda hiljemalt 24. september e-posti aadressil diana.okas@mnt.ee või telefonidel  325 8725 ja 5667 1000.

Üritust korraldavad Maanteeamet ja Politsei – ja Piirivalveamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles