Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaale sisse kirjutatud inimesi on jäänud aastaga 516 vähemaks. Nüüd on ilmselt kuude küsimus, millal maakonna elanike arv kukub alla 30 000 inimese piiri. Kui eelmise aasta alguses elas Järvamaal 30 687 inimest, siis 2020. aasta 1. jaanuari seisuga on neid 30 171. Omavalitsusjuhid toovad peapõhjuseks rahvastiku­registri seaduse muudatuse, mille järgi kadusid registritest need inimesed, kes olid sisse kirjutatud üksnes omavalit­suse täpsusega.

* Aprillist saab Järvamaast esimene maakond Eestis, kus pole enam i-märki kandvat turismiinfokeskust. Sellisele otsusele jõudis möödunud aasta lõpus Järvamaa arenduskeskus, mis on hallanud turismiteavet ja­­gavat infokeskust kümme aastat. 22 aastat Järvamaa turismiinfokeskust juhtinud Piret Sihver ütles, et sai vahetult enne jõule piltlikult öeldes puuga pähe. «Mulle tutvustati plaani turismiinfokeskus Paide keskväljaku ääres sulgeda. Selle asemele tuleksid siis iseteeninduslikud infomaterjalide letid Tallinna–Tartu maantee ääres olevasse Tikupoisi söögikohta ja Paides Ajakeskuse Wittenstein uude muuseumihoonesse või Paide linnavalitsuse ruumidesse,» lausus ta.

* Järvamaa keskraamatukogu pearaamatukoguhoidja Eha Palm ja Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender heitsid pilgu möödunud lugemisaastale ja võtsid kokku, milliseid teoseid eelistasid laenutajad kõige rohkem. Selgus, et populaarseimate teoste seas on uusi raamatuid, ent väga palju laenutati ka vanemaid menukeid, näiteks «Tõde ja õigust».

* Enne jõule sulges Paides uksed Ene Nukka notaribüroo ja uue büroo tööle hakkamiseni võtab Järvamaa teine notar, Anu Nool, kogu koormuse oma õlule.

* Paide linnavalitsus sõlmis 2020. aastaks Reopalu ja Sillaotsa kalmistu dokumentatsiooni ja registri pidamiseks ning kabelite halduseks lepingu matusetalitusbürooga Hingesaatjad, kes tegi seda tööd ka siiani. Paide linnavalitsuse haldus­spetsialist Rein Säinas ütles, et hankele tuli pakkumus kahelt Paides tegutsevalt matuseteenuseid osutavalt ettevõttelt.

* Eelmisel kevadel sai Türi vald Kred­Exilt 418 000 eurot toetust, et ehitada Türil Wiedemanni tänava ääres asuv ühiselamu tüüpi hoone, mille kahel ülemisel korrusel asusid elupinnad ja esimene korrus oli ettevõtete päralt, ümber tänapäevaseks üürielamuks. Aastaid esimesel korrusel tegutsenud äridele tähendas see väljakolimist, ent majja lisandus selle tulemusel mitu üürikorterit.

* Kuigi päris katastroofiks oleks praegust lume ja külmakraadideta talve veel liiga ennatlik nimetada, siis fakt on, et maakonna suusatajad ei pelga lumeotsinguil teha välisreise Soomest Norrani ja põigata kaugemalegi. Ambla spordiklubi suusa­treener Reimo Kaasiku ütles, et pole viimasel ajal tütarde Keidy ja Kaidyga mitte ainult Soome ja Eesti vahet reisinud, vaid hooti põhjanaabrite juures ka elanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles