Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi vallas Mäekülas elav Leo Rehela, kes on ilmaandmeid kirja pannud alates 1957. aastast, pole niisugust talve, nagu tänavu oli, siinakandis sellest ajast saati näinud. «1962. aastal oli samuti hästi soe talv, aga mitte päris selline, et oleks saanud kahe käe sõrmedel üles lugeda päevi, kui lumi on maas,» lausus ta. Rehela märkis, et looduse järgi oleks võinud tänavu tervet talve kevadeks pidada.

* SYNLAB Eesti OÜ kommunikatsioonijuht Gerly Kedelauk andis teada, et eile alustasid nad Paides koroonaproovide võtmist. Kui suuremates linnades avati või avatakse lähiajal sissesõidupunktid, mis tähendab, et võimalik haige sõidab ajutiselt püsti pandud telki ja temalt võetakse proov, siis Järvamaal sellist punkti ei tule, vaid tegevust alustas kolm brigaadi.

* Nii nagu mujal Eestis, on ka Järvamaa majutusasutusi tabanud kriis, sest öömajalisi lihtsalt enam pole. Eriolukorra väljakuulutamise järel tühistati broneeringud põhimõtteliselt mõne tunniga. Lähikuudel pole külastajaid suure tõenäosusega kuhugi eriti oodata.

* Koroonaviiruse leviku tagajärjel on ühe valusaima hoobi pidanud vastu võtma toidukohad, väike­ettevõtjad ja pisipoed. Et inimesed ilma suurema vajaduseta kodudest välja ei tule, siis pakub nii mõnigi neist toidu koju toomise võimalust.

* Meedias on palju koroonaviiruse levikust tingitud dramaatilisi lugusid laiast ilmast kodumaale püüdlevatest eestlastest ja nende vintsutustest. Ent võõrsil viibivate või koju reisivate järvalaste seas on ka selliseid inimesi, kes võtavad olukorda rahulikult. Järva Teataja hoiab laias ilmas praegu viibivatel või koduteed otsivatel järvastel silma peal.

* Keeruline on leida vähegi suuremat üritust Järvamaal, kus Ants Lepp­oja pildistamas ei oleks. Tema hallataval Facebooki lehel «Järvamaa Eesti Südamaa» on üleval kümneid tuhandeid pilte. Tänavu tähistab suurima jälgijaskonnaga maakonna elu kajastav leht kümnenda tegevusaasta täitumist.

* Kohe, kui Järvamaa kutsehariduskeskus eelmisel kevadel teatas, et hakkab koos kaitseväega uuel erialal soomustehnika mehaanikuid koolitama, oli aru saada, et see pole päris tavapärane õpe tavapärastes oludes ja tavapäraste masinate juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles