Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeva pärastlõunal oli Järvamaal droonioperatsioon, millist pole siinmaal varem nähtud. Lennumasinad kontrollisid, kuidas peavad inimesed kinni eriolukorra nõudest liikuda koos ainult kahekesi ja hoida teistega kahemeetrist vahet.

* Nädalavahetusel avastasid nii Türi kui ka Paide elanikud, et harjumuspärastel kohtadel pole enam siniseid vanapaberikonteinereid ja osa kollaseid metallist pakendikonteinereid on vahetatud plastkonteinerite vastu, kuhu saab prügi panna väikestest avadest. Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Tiina Kivila ütles, et alates maist on tõepoolest avalikus konteinervõrgus tehtud ümberkorraldusi. «Muudatused tulenesid juba ammu kehtivast seadusest, mille järgi on korteriühistutel kohustus tagada kortermajade elanikele vanapaberi- ja papi- ning biojäätmete kogumine,» selgitas ta. «Seni on linn maksnud kinni ka korteriühistute kasutatavate vanapaberikonteinerite tühjenduse, kuid nüüd on aeg raha kokku hoida.»

* Albu koolis tegutsevad maalivõltsijad, ja seda täiesti ametlikult. Olgu – kuulsate kunstiteoste järeleaimamisega tegelevad nad igaüks omas kodus, sest koroonaviiruse tõttu koolis teatavasti õppetööd ei ole. Ja olgu – maalide järeletegemiseks on õpetaja andnud loa ja üleüldse pole asjas midagi kriminaalset.

* Paide linna tänavavalgustuse renoveerimise projekti eilsel avakoosolekul andis töövõtja OÜ Est Networks teada, et alustab ehitust ülejärgmisel nädalal ning esitab eelnevalt tellijale ja omanikujärelevalve esindajale tööde täpsema ajakava. Tööd peavad keskkonna investeeringute keskuse rahastusotsuse ja töövõtja lepingu järgi olema valmis aasta lõpuks, mis tähendab, et vanad valgustid peavad olema vahetatud uute, energiasäästlike leedvalgustite vastu.

* Eelmisel reedel, 1. mail jooksis läbi Järvamaa sirgjoonejooksja Leivo Sepp, kes oli teel Põhja-Eestist Lõuna-Eesti kaudu Lätti. Tema eesmärk oli läbida sirgjooneliselt 200 kilomeetrit. Selline teekond oleks ta välja viinud Lätti Mazsalaca külje alla.

* Üksnes neli kuud pärast pojaga Šotimaale kolimist andis endine Järva Teataja ajakirjanik Birgit Itse teada, et mai lõpuks ilmub tema debüütraamat. Raamatu pealkiri on «#õnnelikteekond #becominghappy» ja nagu pealkirjast nähtub, on see kakskeelne – tekstid on nii eesti kui ka inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles