Türi sportimisvõimalused jõudsid uuele tasemele

Kuido Saarpuu
Copy
Türi Ganvixi eestvedaja Vitali Gansen jalgpallistaadioni juures olevas soojakus.
Türi Ganvixi eestvedaja Vitali Gansen jalgpallistaadioni juures olevas soojakus. Foto: Merle Rüütel/Türi vallavalitsus

Türi linnavara juht Urve Meerits andis teada, et Türi jalgpallistaadionil olevatesse soojakutesse paigaldati elektrisüsteem ja nüüd saavad jalgpallihuvilised ja vibulaskjad seal palju paremini treeninguid ja võistluseid läbi viia.

 

Jalgpalliklubi Türi Ganvixi eestvedaja Vitali Gansen ütles, et varasemalt vedas vibukooli treener Maarika Jäätma pikendusjuhtmete abil elektrit staadionile oma kodust, kuid nüüd seda enam tegema ei pea.

Soojakutes ei olnud voolu 30 aastat. Äsja paigaldatud elektrisüsteem võimaldab väljaku kasutajatel võistluste ajaks üles sättida vajaliku tehnika – kõlarid, millest muusikat lasta, mikrofonid, millega võistlusi juhendada ja kommenteerida, arvuti ning printeri, millega kohapeal diplomeid välja lasta. „Soojakutesse paigaldatud elektrisüsteem aitab seal normaalsetes tingimustes riideid vahetada. Ei pea pimedal ajal enam kobamisi taskulampidega toimetama.", rõõmustas Gansen.

Käesoleval aastal on ka väljaku hooldus Türi Halduse poolt juba tehtud.

Elektrisüsteemi uuenduse on saanud ka Türi kunstmuruplats, kus ilutsevad neli suurt ja võimsat prožektorit, mida saab ise soovi korral sisse ja välja lülitada ning sel moel elektri kokkuhoidu saavutada. Varasemalt olid need seotud tänavavalgustusega.

Ka Väätsa kogukonnal on elektriuuenduste valguses põhjust rõõmu tunda, sest kohalikul paisjärvel olevale saarele on tehtud elektriliitumine ja Väätsa võrkpalliplatsil tõsteti valgustid ümber. Nüüd saab seal seniste kolme asemel kasutada nelja valgustatud väljakut. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles