Esimesel poolaastal eelistati siseturismi ja Lätti reisimist

Kuido Saarpuu
Copy
Turismitalu.
Turismitalu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Inimesed armastavad reisimist ja seda tuleb lisaks puhkusele ette ka töökohustuste tõttu. Eesti majutusettevõtetes peatunud turistide ööbimiste arv lõi viimasel viiel aastal järjest rekordeid. Samuti reisisid Eesti elanikud palju välismaale. Koroonakriisini kestis turismi kuldaeg ja lootusi ning ootusi oli turismiettevõtjatel palju.

Eelmine aasta oli Eesti turismiturul järjekordne rekordaasta, 2020. aasta algas majutusettevõtetele samuti hästi. Ohu märke ei olnud aasta esimestel kuudel veel märgata ja nii jaanuaris kui ka veebruaris ööbimiste arv Eesti majutusettevõtetes kasvas. Ainult Hiina turistide ööbimised vähenesid veebruaris poole võrra ja maailm rääkis sealsest uuest viirushaigusest. Turismisektor ei osanud oodata eesseisvat krahhi ega olnud ka selleks valmis.

Märtsis aga muutus kõik. Kuu keskel kuulutati Eestis välja eriolukord, piirid sulgusid ja hotellid jäid tühjaks. Väliskülastajate ööbimiste arv vähenes siis enam kui poole võrra. Selliseid numbreid ei ole nähtud alates 1993. aastast, mil taasiseseisvunud Eestis hakati majutusettevõtete andmeid koguma. Aprilli numbrid olid veelgi drastilisemad, siis vähenes väliskülastajate ööbimiste arv 97% ja Eesti elanike oma 79%. Mais hakkas olukord kukesammu võrra paranema, kuid suurt muutust ei toimunud.

Eelmine aasta oli Eesti turismiturul järjekordne rekordaasta, 2020. aasta algas majutusettevõtetele samuti hästi.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles