Loe, milleks kulusid Järvamaa saadikute kuluhüvitised

Kuido Saarpuu
Copy
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta.
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõni aeg tagasi kirjutas Postimees riigikogu liikmete kuluhüvitistest. Selgus, et kõige suurem kuluhüvitiste kasutaja oli Keskerakonna fraktsioon, kes kulutas ära 75,4 protsenti hüvitiste jaoks mõeldud summast. Kõige tagasihoidlikumad kulutajad on Isamaa fraktsioonis, kus kasutati ära 51 protsenti kuluhüvitisteks mõeldud summast. Kokku kandsid riigikogu liikmed kuluhüvitistesse 490 000 eurot.

Poolaasta kuluhüvitistega tutvumise peamine eesmärk oli vaadata, kui palju kulutasid rahvasaadikud lisaks tavapärastele kulutustele ka koroonakriisi ajal. Nimelt jäi aasta esimese poole sisse 12. märtsist 17. maini kestnud eriolukord, kus ka paljud rahvasaadikute töökoosolekud toimusid virtuaalselt, mis võimaldanuks kokku hoida sõidukulusid, ühes ruumis kohtumisi oli tunduvalt vähem ning võiks arvata, et ka kohtumisi valijatega ei toimunud. Võrreldes aga 2018. aasta esimese kuue kuu andmeid tänavusega selgub, et nn kriisivaba aasta esimeses pooles kirjutasid saadikud kuluhüvitistesse ca 37 500 eurot rohkem ehk 527 483 eurot.

Oma koha Postimehe kuluhüvitiste tabelis said ka Järvamaalt valitud saadikud Lauri Läänemets, Kersti Sarapuu ja Kalle Grünthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles