Tänavakasside arvukust saab vähendada

Anne Põder
Copy
Jüripoja loomakliiniku arst Joel Jürisson ja abiline Laura-Liisa Vaigurand steriliseerivad ja kastreerivad kasse sageli. Lõikus ei kesta kaua, kuid kõik muu sinna juurde kuuluv võtab aega. Nii viibivad isased kassid nende juures tunni ja emased kaks tundi.
Jüripoja loomakliiniku arst Joel Jürisson ja abiline Laura-Liisa Vaigurand steriliseerivad ja kastreerivad kasse sageli. Lõikus ei kesta kaua, kuid kõik muu sinna juurde kuuluv võtab aega. Nii viibivad isased kassid nende juures tunni ja emased kaks tundi. Foto: Dmitri Kotjuh

Kevad on käes: räästad tilguvad, päike piilub pilve tagant julgemalt, vahtramahl jookseb ja kassid kräunuvad. Just seda viimast oleks tore kevade tulekuga mitte seostada, sest kräunumisele järgneb tavaliselt suur hulk soovimatuid järglasi, kes peavad tänavatel oma elu eest võitlema või kelle tarvis pingutatakse omanikke otsida.

Hooleta jäetud kassidega tegeleva mittetulundusühingu Paikass eestvedaja Virge Piisner ütles, et ka tema suurim soov on, et tänavatele satuks võimalikult vähe kasse.

«Paraku annavad soovimatuid järglasi nii lõikamata kodukassid, keda jooksuajal välja lastakse, kui ka need loomad, kes tänaval elutsevad,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles