Viimane hääletaja väntas rattaga Paidest Türile

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Vaid loetud minutid enne Türi kultuurikeskuses asuva valimisjaoskonna sulgemist jõudis kohale nooremapoolne meesterahvas, kes pikalt aega ei viitnud, esitas nõutud isikut tõendava dokmendi, sai hääletussedeli ning suundus saali teise otsa laua taha sedelit täitma.

Kodanikukohustus täidetud, asutas mees end kohe ka minekule. „Jäin üsna viimasele minutile jah, tulin Paidest rattaga. Näe, laup täitsa märg,” seletas ta rõõmsalt. Küsimusele, millise valimisliidu või erakonna kandidaadile ta oma poolthääle loovutas, ta otsest vastust ei andnud. Vihjas vaid, et hääl läks tema vanale treenerile.

Valimisjaoskonna esimees Piret Taube ütles, et pühapäev kulges tempokalt ning valimas käidi aktiivselt. „Juba kella üheksast hommikul on põhimõtteliselt järjekord ja voorimist palju. Pikka pausi, kus ühtegi valijat majas polnud, praktiliselt polnud. Ehk vaid 2-3minutilised pausid,” muljetas ta. Hommikupoole oli valijatest lausa järjekord ning selle hajutamiseks suunati inimesed vahepeal kultuurikeskuses olevat näitust uudistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles