Turgu iseloomustab jätkuvalt laiapõhjaline hinnatõus nii üüri- kui ka ostu-müügitehingute lõikes

Järva Teataja
Copy
Vaade Paepargi uutele majadele Tallinnas Lasnamäel 25. veebruaril 2020
Vaade Paepargi uutele majadele Tallinnas Lasnamäel 25. veebruaril 2020 Foto: Claire Peinar / Postimees

Tänavu aprilli vältel tehti Eesti korteriturul kokku 2137 ostu-müügitehingut, mida oli 7,7% vähem kui märtsis ning 9,7% vähem kui 2021. aasta samal perioodil.

Euribor jätkab lähikuudel kasvamist, laenumaksed peatselt suurenevad. 6 kuu Euribor on tänaseks jõudnud aasta alguse -0,54% tasemelt juba -0,20% tasemele ning näib, et vastava baasintressimäära tõus nulli tasemele võib juhtuda juba lähikuudel.

Ukraina kriisi tõttu on ootele pandud eeskätt suuremamahulised investeeringud. Laiapõhjaline tarbijahindade kasv sunnib investoreid oma raha aktiivselt uutesse investeeringutesse suundama ning seda olenemata senise kasvutsükli kiireimast aastasest hinnakasvust ka kinnisvara puhul

Müügiks on täna veel ideaalne aeg. Nii Tallinnas kui ka teistes Eesti piirkondlikes suuremates keskustes on aasta algusest korteriturul pakkumiste arv suurenenud keskmiselt 25% võrra, mille juures on tõenäoline, et mida enam jätkab pakkumine suurenemist, seda aeglasemaks muutub valikuvõimaluste suurenemise tõttu edasine hinnatõus.

Üürihinnad on ukraina kriisi taustal näidanud tempokat suurenemist. Veebruarikuisest üüripakkumiste arvu tipptasemest on tänaseks Tallinnas üüripakkumiste arv langenud ligi 40% võrra. Erinevatel andmetel kasvasid üürihinnad aprillis võrreldes märtsiga sõjapõgenike tõttu 13% võrra.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles