Jalgratturid mälestasid teenistuskohustuste täitmisel hukkunud politseinikke

Järva Teataja
Copy

Kolmapäeval, 19. oktoobril sõitsid 75 jalgratturit Mäosse, et üheskoos langetada pea hukkunud politseinike mälestuseks. Mäo politseinike mälestusmärgi juurde sõideti kokku Pärnust, Rakverest, Tallinnast ja Tartust.

Mälestussõidu peakorraldaja politsei vaneminspektor Kreete Johani sõnul on mälestussõit austusavaldus politseinikele, kes on teenistuskohustusi täites hukkunud. „On oluline meeles pidada inimesi, kes pühendasid oma elu turvatunde loomisele ning Eestit oma töö ja pingutuste läbi turvalisemaks muutsid. Kahjuks on lühikese aja jooksul saanud Mäo politseinike mälestustahvel täiendust ja viimase aasta jooksul on meie seast lahkunud veel kaks inimest. Politseinikele on valus iga kolleegi kaotus ja ka tänane sõit on meie viis, kuidas nende inimeste mälestust elus hoida,“ kirjeldas Johani.

Traditsiooniline jalgrattasõit toimus juba kuuendat aastat ning hommikul starditi kokku neljast Eesti punktist. Stardiajad jäid vahemikku kella 8 kuni 9.30 ning eri linnadest saabuti Järvamaale Mäosse samaaegselt kella 15 paiku. Sõitjate seas on politseinikke ning koostööpartnereid, samuti võttis mälestussõidust juba mitmendat aastat järjest osa president Kersti Kaljulaid.

Taasiseseisvunud Eestis on tööülesannete täitmisel hukkunud 25 politseiametnikku: Üllar Meoma, Uudo Jantsus, Malev Uustal, Andrei Kopõtov, Aleksandr Jefremov, Arno Strandberg, Argo Kivi, Marek Lemming, Vaito Jaksi, Aleksandr Krivorutšenko, Mart Laan, Jaanus Mägi, Rein Tutenpal, Oleg Filippov, Maksim Karpov, Sergei Pärna, Allar Kupp, Karmo Tiivel, Julia Gorbatšjova, Andrus Lääne, Tarmo Laul, Renee Kark, Tarmo Kammer, Joonas Männik ja Alar Ilumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles