Paide esindusüritus ootab vabatahtlikke

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ajakeskus Wittenstein otsib 30 vabatahtlikku, kes astuksid kolme nädala pärast Paide Vallimäel etenduvas lavastuses üles koos Hendrik Normanniga.

Sihtasutuse Ajakeskus Witten­stein juhatuse liige Ants Hiiemaa täpsustas, et 21. aprillil leiab aset Paide tänavune esindusüritus, mis tipneb õhtul Vallimäel

kontsertetendusega «Jürivägi». Jüripäevaetendus avab ühtlasi möödunud sügisel uuenenud laululava.
Hiiemaa selgitas, et «Jüriväe» lavastab Rednar Annus ja peaosas astub üles Hendrik Normann. «Lavastus räägib kolm lugu, kuidas võis Jüriöö ülestõus alguse saada,» sõnas ta.


Kaasa lööma on oodatud 30 vabatahtlikku ülestõusnute ja munkade rolli. Hiiemaa ütles, et vabatahtlikel on aega ennast ajakeskusele teada anda selle nädala jooksul, pühapäeva õhtul on juba esimene mõõgavõitluse õppetund. Sõnalist osa vabatahtlikel pole, oodatud on peamiselt mehed, kes oskavad natukene ka näidelda.


Samas pakub ajakeskus rolli kahele julgele naisterahvale, kes ei pelga paljalt laval liikuda. Hiiemaa selgitas, et paljaid naisi ei soovita lavale mitte publiku meelitamiseks, vaid niisugune stseen pärineb ajalookroonikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles