Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Veinimaailm on enamikele inimestele nagu mingi kummastav paralleelmaailm: seal räägitakse veini hingamisest, tipunootidest, järelmaitsest, täidlusest ja sellest, kas järelmaitses on tunda lõunapoolsel tänaval õitsevate hibiskuseõite mekki või domineerivad seal hoopis marjased noodid. Lisaks on veel viinamarjasortide hääldamatud nimed ning istanduste ja aastakäikude keeruline numbri- ja tähejada. Tavainimene läheb poodi, tõstab korvi «magava poisiga» (vein Dreamer – toim) veinipudeli ning nööbib selle kodus rõõmsalt lahti. Ikkagi vein! Pealegi taskukohase hinnaga. Kaja Kohv ei vaeva kaupluses pead, millise veinimaja pudel koju õhtusöögi kõrvale korvi rändab. Õigupoolest polegi tal vaja poodi riiulimeetreid mõõtma minna, sest Kaja valmistab veine ise. Vähe sellest – tal on oma viinamarjapõld.

* Regionaalminister Madis Kallas lubas, et kauaoodatud bussitaskud tulevad Mäosse veel sel aastal ning ministeerium eraldas selle tarvis ka 800 000 eurot. Kavand peatuste rajamiseks liigub juba ametkondades ringi, kuid bussireisija silmale on selles mitmeid küsitavusi. Tallinna–Tartu–Luhamaa maanteel vuravatele bussidele võib peatumine Mäos küll hõlpsamaks muutuda, aga sõitjate bussitaskusse ja sealt ära saamine nõuab omajagu logistikat.

* Türi vald soovib riigilt endale saada Türi päästekomando endist hoonet, et luua sinna elanike kaitsekeskus. Elanike kaitsekeskuses hakkaks olema Türi varjumiskoht, valla kriisijuhtimispunkt ja Naiskodukaitse evakuatsioonigrupi logistika- ja tugipunkt. Lisaks soovib vald hoonesse paigutada päästeliidu üleriigilise tehnilise pääste üksuse logistika- ja varustuskeskuse ning Türi vabatahtliku tuletõrjeühingu pääste-eritehnika üksuse.

* 28. märtsi vallavolikogu istungil andsid Türi vallavolikogu opositsiooni liikmed üle arupärimise vallavanem Sulo Särkinenile. Valimisliidu Tulevikuvald Türi liikmed soovivad arupärimisega algatada diskussiooni, kuidas valla eelarve keerulist seisu parandada. Valimisliidu Tulevikuvald Türi liige Sten Perillus rääkis, et valla rahaline olukord on väga keeruline ning murelikuks teeb võimulolijate hoolimatus sellel teemal.

* Karulauk (Allium ursinum) on üks esimesi kevadekuulutajaid, kes oma vitamiinidest pungil rohelusega eestlaste toidulaual armastatud lemmikuks on saanud. Tänu soojadele ilmadele on esimesed karulauguhakatised juba oma võrsed mullast välja pressinud. Mida peab aga enne metsa minemist teadma?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles