Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Karmilt jäises ja tuulises kliimas, kus aastast pool on päev ja pool öö, pole naljaasi teedel raskete veostega liigelda. Enamasti kujutaksime ette, et sellist tööd teevad elu näinud mehed. Seepärast tundubki üllatav, et sellega saab hakkama ka 25aastane Janella Põldpüü, kes on pärit Imavere kandist. Elu mängis niisuguse kaardi Janellale kätte täiesti ootamatult. Nii nagu paljud noored, juurdles temagi aastate eest, mida eluga peale hakata ja millist tööd teha. «Mulle on alati meeldinud autojuhtimine ja B-kategooria juhiluba oli mul juba olemas. Mõtlesin siis, et lähen teen Autoserdis endale ka C-ja CE-kategooria load, mis võimaldaks tööd kutselise autojuhina,» lausus ta.

* Märtsi alguses käivitas Paide linnameeskond Paides jalgpalli treeningrühma, mis on mõeldud igas vanuses naistele. Harrastusrühma eesmärk pole jõuda liigamängudele, vaid pakkuda toredat sportlikku ajaviidet neile, kellele jalgpall lihtsalt meeldib. Et palli tagaajamine Paide naisi kõnetab, seda näitab juba seegi, et kokku on saanud peaaegu naiskonna jagu huvilisi. Enamikku naisi, kes treeningutel käivad, ühendab asjaolu, et nende lapsed on linnameeskonna klubi kasvandikud, seega on nad jalgpallile juba rohkem või vähem käe andnud.

* Sel nädalal müdises Roosna-Alliku tehisjärve ääres maa sõdurite jooksusammudest ja rasketehnika manöövritest. Nii nagu juba mitmel eelmisel kevadel, nägi ka tänavu üle tehisjärve vee silkavaid kaitseväelasi. Sel korral olid jooksusilla rajamise õppusse kaasatud ka meie liitlased. Jooksusild on puidust ehitatav kergsild, mille kandevõime sõltub kasutatud materjalist. Jooksusilla peamine pluss on selle kiire paigaldus.

* Paar viimast nädalat on Daily koolisööklates, sealhulgas Koeru keskkoolis, valmistatud lõunat tuntud eestlaste lemmikretseptide järgi. Teiste seas saavad õpilased järgmisel nädalal tutvuda Paidest pärit telesaatejuhi Robert Rooli lemmikroogadega. Viie nädala jooksul pakutakse õpilastele korvpallur Kristjan Kitsingu Bologna kastet, meisterkokkade Revo Türgi Ungari kanarooga ja Peep Petersoni kalapastat, lauljanna Johanna­ Eendra kohupiima-leivapuru magustoitu ja telesaatejuht Robert­ Rooli tomatist frikadellisuppi.

* Kolmapäeval oli Paide muusika- ja teatrimajas Järvamaa värbamispäev. Kohe, kui kell 11 uksed avati, olid kümned inimesed uudistamas, milliseid töökohti seekord pakutakse. Esimeste huviliste seas olnud Siret ja Helle ütlesid, et töötavad praegu Rimis ja kuigi töölt lahkumise mõtet pole, tulid nad lihtsalt uurima, mis tööd kodumaakonnas veel saada on. Mitmed tööpakkujad olid neile juba tuttavad, kuid neisse ettevõtetesse ei plaani nad tagasi minna, sest ei soovi enam öösiti töötada. «See hakkab lõpuks tervisele,» sõnas Siret.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles