Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Laupäeval oli Järva vallas taaskord Käravete Lohv, sedapuhku juba üheksandat korda. See on seiklusrikas veesõit, mille võtavad osalejad ette omavalmistatud veesõidukitega. Käravete Lohv on sõprade seltskonnast ja noorpõlvemeenutustest välja kasvanud meelelahutusüritus, mille käigus parvetavad lõbusad inimesed omavalmistatud veesõidukitega kaks kilomeetrit mööda Ambla jõge.

* Nii mitmeski Järvamaa koolis on erkpunast karva maskott TOREvant juba tuttav tegelane. Teda võib kohata kooliaasta avaaktusel, spordipäeval ja teistel üritustel. Ka Väätsa koolis on TOREvant ühel ja teisel ettevõtmisel platsis olnud. Aga et vants Väätsale jõuaks, tuli teda laenuks küsida. Laenamistega, muidugi, on nagu on. Nii võeti Väätsal nõuks, et sellele tuleb leida lahendus ja koolile on päris oma vantsi vaja. Väätsa kool unistas oma TOREvandist, ent kaheksandas klassis õppival Mirjam Kerbil oli tarvis leida kohustuslikuks loovtööks teema, seega võttis ta nõuks end proovile panna ja hakkas koguma raha TOREvandi valmistamiseks.

* Pikast talvest on kõik väsinud ja hing ihkab looduse rüppe liikuma. Selles suhtes ei erine lapsed täiskasvanutest. Just lastele mõeldes korraldabki sarja Türi Maraton meeskond mai alguses metsajooksu, mis annab noortele jooksusõpradele hea tõuke hakata ennast rohkem liigutama.

* Kuidas teha põgusal vaatlusel vahet veibil ja mälupulgal, kuidas reageerida koolitulistamisele või mida teha siis, kui kehalise kasvatuse tunnis keegi teadvuse kaotab. Järvamaa õpetajad pannakse tänavu ootamatute olukordadega silmitsi augusti lõpul Paide Hammerbecki põhikoolis peetaval õppusel ÄKK.

* Eelmisest reedest pühapäevani oli Vao külamaja siginat-saginat täis. Järjekordsele vanakraamiturule oli müüki toodud hulgaliselt rõivaid, jalatseid ja muid esemeid, mis uut kasutajat ootasid. Turu üks korraldajaid, Sigrid Saar, ütles pühapäeva hommikul, et kaks esimest päeva läksid väga hästi. «Kaupa käis uudistamas nii kohalikke kui ka kaugemalt inimesi. Ostjaid oli iga päev umbes saja ringis ja välja kujunesid isegi põhikunded, kuid eks alati võiks neid ju veel rohkem olla,» lausus­ ta.

* Türi vallavolikogu liige Sten Perillus tegi ettepaneku vähendada vallavolikogu töötasusid. Kokkuhoid puudutab volikogu esimehe, komisjonide esimeeste ja ka volinike töötasusid. Perilluse sõnul hoiaks selline muudatus igal aastal kokku 23 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles