Juhtkiri: Lapsedki saavad surutist tunda

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Paide linna töö- ja puhkelaagrid olid mõni aasta tagasi sedavõrd populaarsed, et lapsed läksid sinna kirjapaneku järjekorras koguni rüselema.

Paaril viimasel aastal on töökätest olnud kõikjal selline puudus käes, et lapsed, kes soovisid rohkem raha teenida, eelistasid laagrile tasuvamaid töökohti.
Kui arvestada, et iga päev kaotab töö hulk inimesi, pole lastel suurt lootust suvel eraettevõtluses tööd leida. Järvamaal on kuu algul üle 1300 töötu, kellele eilse seisuga oli pakkuda vaid kuus töökohta. Suvel on töötuid kindlasti rohkemgi ja vabu töökohti, kui just imet ei juhtu, siis vaevalt enam pakkuda on.
Seega võiks ennustada töö- ja puhkelaagrite populaarsuse hüppelist kasvu. Kahjuks seab siingi majanduslangus omad piirid ja omavalitsused ei suuda enam nii paljudele lastele palgatööd pakkuda.
Paide linnas jäävad lapsed tasust sootuks ilma ja peavad töötegemise eest leppima üksnes kõhutäie ja vaba aja programmiga.

Kindlasti reisivad eestlased tänavu suvel vähem kui viimastel aastatel, sest raha pole enam sedavõrd laialt käes. Nõnda on suur asi juba seegi, kui lapsele pakutaks mingit meelelahutust.
Järva Teataja on seda meelt, et lastele tuleb suvel kindlasti mingit tegevust leida, sest vastasel korral saadavad nad kolm kuud mööda üksnes arvuti taga istudes või tänavatel rumalusi tehes.
Töölaagrid pole mitte üksnes rahateenimise koht, vaid palgast palju tähtsam on, et seal õpivad lapsed tööd tegema. Lisaks on omateenitud rahaga ostetud jäätisel palju parem mekk.
Järva Teataja tunnustab neid omavalitsusi ja ettevõtteid, kes siiski leiavad raskel ajal lastele nii tööd kui ka raha.
Natuke rassimist palava ilmaga võib nii mõnegi lapse panna mõtlema, et paremad hinded ja parem haridus tagavad hilisemas elus parema töö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles