Sadu jätkub

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Mündi teel tundis suurtest lompidest eile rõõmu Karl Joosep Jürgen (pildil).
Paides Mündi teel tundis suurtest lompidest eile rõõmu Karl Joosep Jürgen (pildil). Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Sven-Erik Enno tunnistas eile lõuna ajal Järva Teataja lugejatele eeloleva nädala ilmaennustust koostades, et midagi head tal öelda pole.

Ilma teemal julgeb Enno sõna võtta juuli lõpuni, kuid augusti kohta hoiab ta suu lukus, sest nii pika ennustuse puhul võib kõvasti eksida.
Varasematest aastatest toob ta näiteid, et 1996. aastal oli samuti külm ja vihmane juuli, kuid august oli ilus. Samas 1998. aastal oli terve suvi selline, nagu tänavune siiani olnud on.


Enno selgitas, et näiteks sademete hulga osas võivad isegi maakonna piires olla erinevused väga suured.
Türil pole Enno teatel juulis väga palju sadanudki. «Esimene dekaad polnud sajune, kuid viimased päevad küll,» lisas ta.
Eile hommikuks oli Türil juuli sademete kogus 54 millimeetrit, mis moodustab 60 protsenti kuu keskmisest.
Ilmakaartidelt nägi Enno, et pühapäeva ööl vastu esmaspäeva tuli Türil palju vähem vihma kui paljudes teistes kohtades, samas leidub maakonnas kindlasti ka kohti, kus kuunorm on juba praegu kuhjaga täis.


Paides Mündi teel tundis suurtest lompidest eile rõõmu Karl Joosep Jürgen (pildil).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles