Juhtkiri: Hotellides haigutab tühjus

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Tänase majanduslehekülje tarvis uurisime, kuidas käib majanduslanguse ajal käsi meie majutusettevõtjatel.


Vaevalt saab suureks üllatuseks pidada, et nagu kõikjal, on rasked ajad tabanud ka majutajaid.
Asugu majutusasutus Paides, Türi-Allikul või Koerus – jutt on sama. Mida päev edasi, seda hullemaks olukord läheb. Ühtviisi napib nii turiste kui ka töölähetusel olevaid inimesi.
Kuigi suvi on puhkuste ja ringisõitmise aeg, pole selle valdkonna ettevõtjad eriti optimistlikud ja kardavad, et tänavune suvi tuleb raske.


Õnneks on siiski erandeid. Imavere vallas jahimehi majutav Mati Hõbemägi ei salga, et võrreldes möödunud talvega on külastajaid kolmandiku juures ja rohkem ei suudaks ta külalisi vastu võttagi.
Tuntud kütt Hõbemägi ei paku lihtsalt majutust, vaid pakub kolleegidele võimalust oma hobiga tegelda.
Jahimeeste majutus on hea näide, et kui oled leidnud turul kindla ala, võid isegi rasked ajad suurema mureta üle elada. Mis seal salata, sel talvel on jahipidamist soosinud ka lumi.


Hõbemäe äri kasuks kõneleb kindlasti, et ta on omal alal tugev ja kauaaegne tegija.
Loodetavasti annab Hõbemägi praegu eeskuju tööta jäänud inimestele. Kes, selle asemel, et üksnes palgatööle loota, peaksid pea tööle panema, sest hea idee korral on nii töö kui leib tagatud.

Kohaliku majanduse edendusele annab omajagu hoogu juurde, kui eelistame välismaa kaubale kohalikku. Kui seni olete käinud puhkuse ajal Soomes suusatamas ja Egiptuses päikest võtma, soovitab Järva Teataja nüüd selle raha kodumaale jätta. Huvitavat tegevust jätkub ka kodukohast sadakonna kilomeetri ulatuses.
Kui Egiptusse minnakse suuresti päikse alla lebama, siis Eestis on vastupidi: turist tuleb ja tahab midagi teha. Hea näide on Tallinnast vaid poolesaja kilomeetri kaugusele jääv Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus, mis veebruaris kogus üle 11 000 külastaja ja kus jagub võimalusi suvelgi.
Või Müüsleris asuv Kilplala, kus pole patt end veidrikuna tunda ja kummalisi asju teha, näiteks kepphobustega võidu ajada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles