Roosna-Alliku õpilased tegid vägivallast animafilme

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosna-Alliku põhikooli õpilastele meeldis animafilmi teha.
Roosna-Alliku põhikooli õpilastele meeldis animafilmi teha. Foto: Politsei

Lääne politseiprefektuur korraldas koos Nukufilmi lastestuudioga Läänemaal, Järvamaal ja Pärnumaal kaheosalise koolivägivalda tauniva töötoa noorukitele. Järvamaal külastasid nad Roosna-Alliku põhikooli.

Oktoobri lõpul ja novembri algul aset leidnud töötubade üks osa oli loeng ja teine seisnes selles, et osalejad valmistasid vägivallateemalisi animaklippe.

Lääne politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemspetsialist-infojuht Hedy Tammeleht lausus, et teema on aktuaalne, sest Soome kaks järjestikust koolitulistamist ja Pärnus eelmisel sügisel klassikaaslase noaga ründamine näitavad, et koolivägivald on jõudmas uuele, hirmutavale tasemele.

Lääne politseiprefektuuri preventsiooni- ja patrullitalituse vanemspetsialist ja kavandi juht Kristi Kais selgitas, et kui inimene ei oska halbu kogemusi ja elamusi sõnadesse panna, jäävad need tema sisse ringlema raske koormana, mis mingil hetkel leiavad väljundi.

Kaisi ütlust mööda on animaklippide valmistamine teraapiat pakkuv eneseteostus ja väljendusviis, mis aitab noortel vägivallatult end välja elada.

Kais lisas, et kavandi üks eesmärk on saada noortelt mõtteid koolivägivalla ärahoidmiseks. «Tihti on nii, et spetsialistide öeldu jääb õpilastele kaugeks, aga kui sama sõnumit annab edasi eakaaslane, on mõju tõenäolisem,» ütles ta.

Töötubades valminud paremad animafilme kasutab politsei ennetustegevuses vägivalla vastu võitlemisel ja võimaluse korral soovib Nukufilmi lastestuudio levitada neid välismaistel festivalidel.

Vaata Roosna-Alliku põhikooli õpilaste animafilme siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles