Kurikaelad rikuvad Türil suusarada

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türil Tolli metsa valgustatud suusarajal on mitmes kohas näha sõiduautoga rallitamise jälgi, mis teeb kohaliku spordijuhi kurvaks ja radu vabatahtlikuna hooldava noormehe lausa sõjakaks.

Pühapäeva hommikupoolsel ajal Tolli metsa kolme kilomeetrisel rajal Türi spordiklubide liidu juhi Mati Sadama ja vabatahtliku töömehe Reimo Sillamaaga jalutades, satub me teele mitmeid autoga sõitmise tagajärjel tekkinud rööpaid.

„Muidugi teeb kurvaks kui autojuhid metsa alla rajatud suusarajale autodega kihutama tulevad, rikuvad hoolega rajatud suusaraja põhja, mida tuleb ju meie kõigi taskutest võetava maksumaksja raha eest taastada,“ selgitas Sadam.

Temast vanuselt hinnanguliselt pea poole noorem Sillamaa nähtud autojälgede peale nii rahulikuks ei jää. „Üle turja annaks neile kõigile kurikaga ja auto ka märgistaks ära. Kui lugeda ei oska, et rada on lubatud vaid suusatajatele, siis tuleb teistmoodi asjad selgeks teha,“ kurjustas ta.

Sillamaa on üks neist, kes koos hooldemeister Alvin Männikuga kurikaelte järgi käib suusarada korrastamas. „Mitmes kohas oleme pidanud tekitatud rööbastesse oksi panema, muidu ei täida neid äragi. Tänagi oleks vaatepilt hullem, kuid tundub, et Alvin on siin eile juba jälgi tasandanud,“ lausus ta.

Mati Sadam meenutas veel enne jõuludeaegset vandaalitsemist, mil sikutati maast suusaradadele suunav tähis ja rikuti sellega läheduses asuva koolimaja seina kuskil kümmnekonna ruutmeetri jagu. Sadama meelest pidi sellise teoga hakkama saamiseks mehel ka sportlikku tausta olema, sest tegevus vajas nii parajalt rammu kui ka sihikindlust.

„Tulge parem trennidesse kui pahandusi endale kaela tõmbate ja kui autodega rallitada tahate võtke ühendust Türil asuva auto-motoklubiga. Neil võimalused olemas,“ kutsus ta kõiki üles rahumeelselt koos eksisteerima.

Nii Sadam kui ka Sillamaa usuvad, et Tolli metsa all teevad pahategusid ikka oma kandi inimesed.

„Ei tule nad kuskil kaugemalt, ikka need samad, kes lähedal asuvast tanklast vaid viie euro eest jaksavad kütust autole osta,“ paistis Sillamaa rohkemgi teadvat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles