Loe, millist elu elab Järvamaa spordipiiga Ameerikas

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bob Thomas

2012. aasta sügisest Ameerika Ühendriikides Florida ülikoolis õppiv Grete Šadeiko püstitas hiljuti ülikooli rekordi viievõistluses.

Grete Šadeiko ütles, et ta on siiamaani teinud kolm võistlust ja hiljuti oli neljas. „Esimesel võistlusel Alabamas tuli kuulitõukes isiklik rekord (12.37). Teisel võistlusel Kentuckys tuli isiklik rekord kaugushüppes (5.91) ja eelmisel nädalavahetusel tegin Arkansases esimese viievõistluse ja püstitasin uue ülikooli rekordi. Kõik alad läksid hästi, midagi ei läinud halvasti, aga samas midagi ei läinud ka ülimalt hästi,“ sõnas ta. „Meil ei ole vorm ajastatud esimesteks võistlusteks. Üritame lihtsalt sisehooaja käima saada enne suuremaid võistlusi veebruari lõpus ja märtsi alguses.“

Spordineiu tippvorm peaks olema ajastatud veebruari lõpu ACC (Atlantic Coast Conference) võistlusteks. 4100-4200 punktine tulemus peaks tagama pääsu NCAA (National Championships) võistlustele. Sinna pääseva USA ülikoolide 16 paremat mitmevõistlejat. „2015. aasta sportlikeks eesmärkideks on sees korralik punktisumma ara teha ja pääseda NCAAle ja väljas parandada isikliku seitsmevõistluse rekordit ja jõuda 6000 punkti piirini, et pärast USA hooaega tulla Eestisse U23 Euroopa meistrivõistlustele ja kodupubliku ees võistelda,“  avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles