Paide üks lõbustusasutus pole pidude piirkellaajaga nõus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ehkki Paide linnavalitsus ja kohalik politsei soovisid, et 1. maist oleksid kõik lõbustusasutused suletud kella neljast hommikul, ei tulnud ettepanekuga kaasa Bucket Bar, mis on endiselt avatud seni, kuni viimane külastaja sealt lahkub.

Aprilli keskel saatis Paide linnavalitsus Bucket Bari omanikule kirja ettepanekuga tulla kaasa koostöökokkuleppega, et kella neljast on linna kõikide lõbustusasutuste uksed suletud.

Paide linnapea Siret Pihelgas tõi ettepaneku põhjuseks turvalisuse tagamise linnas. «Tegime vastava kokkuleppe politsei ja lõbustusasutuse esindajate ümarlaual, kust Bucket Bari esindaja ootamatult lahkus,» selgitas ta.

Et otsus puudutabki eeskätt seda lõbustusasutust, sest kõik ülejäänud sulgevad niikuinii ukse hiljemalt kella neljast, oli linnajuhtidel tarvis teada saada, kas pidudele ühtse piirkellaaja suhtes on võimalik kokku leppida või mitte.

Paide linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maarit Nõmm ütles, et kuu algul saatis Bucket Bari omanik Anniki Sal Al Saller meilitsi vastuse, milles ta palus linnavalitsusel jätta baari lahtiolekuaeg muutmata. Ta oli nõus katseajaga, kus lubas teha kõik endast oleneva, et kontrolli ja turvalisust lõbustusasutuses suurendada.

Linnapea Siret Pihelgas on varem öelnud, et kui teisiti ei saa, tuleb linnavalitsusel pöörduda lõbustusasutuste lahtiolekuaegade piiramise asjus volikogu poole. «Tegelikkuses pole see siiski nii lihtne. Vastava otsuse tegemiseks peab olema konkreetne põhjus,» lisas ta.

Pihelgas teatas, et linnavalitsusel on kavas korra veel politsei ja lõbustusasutuste esindajatega maha istuda ning leida need tingimused, mida öösiti lahti olevad restoranid-baarid peaksid kindlasti täitma. Mittetäitmisse saab sekkuda ettekirjutusega.

Kui lõbustusasutuses tõesti mingil muul moel korda majja ei saa, on ettekirjutuse mittetäitmine põhjus piirata omavalitsuse otsusega lahtioleku kellaaega.

Anniki Sal Al Saller ütles, et ei soovi teemat lähemalt kommenteerida. «Praegu on Bucket Bar avatud nagu tavaliselt – nädalavahetustel ja piiramata kellaajani,» lausus ta. «Juhtunud sündmused on aga jätnud oma jälje ning rahvast käib baaris varasemaga võrreldes vähe.»

Sal Al Saller lisas, et kui teemat rahule ei jäeta, pole tal teha muud, kui baar peatselt maha müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles