Peeter Ernits Keskerakonna presidendituurist: Tunnen ennast siin nagu võõras magamistoas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Paides Keskerakonna omavalitsuskogu kohtumisõhtute sari „Millist presidenti Eesti vajab?“, kus tutvustati presidendikandidaadi kandidaati Mailis Repsi.

Kohtumissarja avaüritusel avaldasid Repsile toetust Riigikogu Keskfraktsiooni esimees Kadri Simson ning riigikogu liikmed Kersti Sarapuu ja Aadu Must. Kohal oli samuti Keskerakonda kuuluv presidendikandidaadi kandidaat Peeter Ernits, kellele enda tutvustamiseks sõna ei pakutud. Ernits tunnistas pärast üritust, et tundis ennast seal nagu võõras magamistoas. Mailis Reps tunnistas, et ta pole päris kindel, kas Ernits ikka ongi presidendikandidaadi kandidaat. Reps lubas Paides teda kuulama tulnud ligemale poolesajale inimesele, et kui temast saaks president, siis ühe esimese asjana seisaks ta selle eest, et tulevikus saaks rahvas presidenti valida. Samuti selgitas ta, et uuenduskuuri vajaks 24. veebruaril toimuv presidendi vastuvõtt, et see ei oleks nii elitaarne. „Presidendi kõne ja kontsert on muidugi olulised,“ lisas ta. Reps rõhutas ka seda, et president ei tohiks sõjahüsteeriat külvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles