Ettevõtlik mees kolis Järvamaale koos kioskiga

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Varraku kioskiäri sõltub vanajumala armust. Kui ilma on, on ka ostjaid, kui ilm ei pöördu paremusele, läheb ka jäätisekioski majandamisega keeruliseks. Eile hommikul sadas igal juhul vihma.
Urmas Varraku kioskiäri sõltub vanajumala armust. Kui ilma on, on ka ostjaid, kui ilm ei pöördu paremusele, läheb ka jäätisekioski majandamisega keeruliseks. Eile hommikul sadas igal juhul vihma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaale kolinud Urmas Varrak hakkab Paide tehisjärve ääres  müüma suvitajatele jäätist, karastusjooke ja kergemat söögipoolist. Eks suvi näita, kuidas tema kioskiäril siinmail minema hakkab.

Kesknädalal võis tehisjärve ääres näha töömalevlasi, paari kalameest ja parti, ühesõnaga kõike muud, kui sooja suvega kaasnevat melu. Kuigi esimene päikesevari oli jäätisekioski ette terrassile toodud laua kohale sätitud, oli sealgi kõle olla. Ilm oli lihtsalt sedavõrd külm ja vihmane.

Just ilma paranemisele on  oma suurimad lootused pannud ka Urmas Varrak, novembris Järvamaale lastele ja lastelastele lähemale kolinud ettevõtlik mees, kes Võrus pidas abikaasaga hostelit ja kiirtoidukohta ning kaks suve Kubija järve ääres samasugust kioskit. «Tütar andis mulle infot, et Paides sellist suvekioskit ei ole,» selgitas ta. «Kubija järve ääres läks valdavalt kaubaks ikka jäätis, kuid laste seas olid menukad ka friikartulid viineritega. Toitu me ise kohapeal ei valmista, vaid soojendame valmistoitu pitsadest pannkookideni.»

Järvamaa spordiliidu projektijuht ning võrkpallientusiastina tehisjärve ääres aastaid rannavollevõistlusi korraldanud Piret Reinfeld ütles, et sellist müügikohta oli suvitajatele mõeldes kindlasti tarvis. «Arvestama peab aga sellega, et see on riskantne äri. Eelmisel suvel olid rannas valdavalt üks part, üks luik ja napakad võrkpallurid, kes tulid välja ilmast sõltumata,» selgitas ta. «Ka Kubija järvel ja Paide tehisjärvel on suur vahe, sest esimene on ikkagi tuntud suvituspiirkond.»

Teisipäevasel Credit24 avaetapil oli järve ääres ligi poolsada inimest ning soe kohv või tee oleks Reinfeldi meelest neil ära kulunud küll.

Reinfeld sõnas, et mõnel aastal on ta võistluste aegu mõne toitlustusettevõtja randa tellinud. «Kindlasti annab selline kiosk Paide tehisjärvele atraktiivsust juurde,» ütles ta. «Ettevõtlikkust ma kiidan, kuid kahju on, kui Paides järjekordne uus koht kõrbeb.»

Kiosk sai Paide tehisjärve äärde vetelpäästemaja kõrvale paika eelmise nädala alguses. Urmas Varraku nõue oli, et kiosk asuks puude vilus, seda ennekõike külmutustehnikale mõeldes.

Nädalavahetusel valmis kioski ette terrass ning paika kahe laua ja toolidega. Esimene laar kaupa, valdavalt jäätis, aga mitte ainult, peaks tulema täna. Kui inimesi rannas on, teeb Varrak uksed lahti. Lootust on, et järgmisel nädalal läheb ilm jälle ilusaks.

Eelmise nädala ilusatele ilmadele tagasi mõeldes märkis Varrak, et inimesi oleks võinud tehisjärve ääres olla rohkemgi. «Eks siin oli mitu põhjust: lapsed olid veel koolis ja  puhkused pole veel alanud,» ütles ta. «Usun, et soojade ilmade saabudes leiab siia tee rohkem inimesi. Ma prognoosin, et suve kokkuvõttes miinusesse me ei jää.»

OÜ Kagu Hostel eestvedaja Urmas Varrak avaldas, et kiosk hakkab pakkuma umbes 15 sorti jäätist ja kodumaiste maasikate valmides ka maasika-jäätisekokteili.

Lepingu on Varrak sõlminud Paide linnavalitsusega kolme aasta peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles