Türil esitletakse järjekordset ajalooraamatut

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Türi ajalooraamatu "Türi. Kilde kihelkonna ja linna arengust" VI osa esitlus toimub pühapäeval kell 18 Türi muuseumis (Vabriku pst 11). Ajalooraamatute koostaja Kaarel Aluoja tutvustab raamatu sisu, tänab autoreid ja raamatu ilmumisele kaasaaitajaid.

Raamatus on 17 artiklit kokku 16 autorilt. Lugusid illustreerivad arvukad vanad fotod ning dokumendid. „Autorite ring on lai: Kalju Anton, Elvi Bluum, Erika Jaanhold, Meelis Karmo, Olev Kenk, Kristjan Männa, Heli Petrovits, Aleksander Johannes Rammul, Teet Reier, Laine Sinikas, Tõnu Tannberg, Virve Tensing, Lea Urb, Enn Vaigur, Vello Vare, Anni Viirmets," nimetas raamatu toimetanud Kaarel Aluoja. „Eelmise osa ilmumisest on möödunud viis aastat ja linna 90. sünnipäevaks sai valmis Türi ajalooraamatu VI osa, mille küljendas ja trükkis kirjastus Kuma. Raamatu väljaandmist toetasid Eesti Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp ja Türi vallavalitsus," lisas ta.

Suurimaks töövõiduks antud ajalooraamatu juures peab Aluoja Tartu Ülikooli professori Tõnu Tannbergi 34-leheküljelist ülevaadet kunagisest Türi rajoonist ja sellest, et Türi linn oli rajoonikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles