Väldi liha ja kala kõrbemist grillimisel ja küpsetamisel

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Andres Teiss / Postimees

Soojade ilmade saabumisega on alanud grillihooaeg. Populaarne suvine ajaveetmisviis peidab endas aga ohte, kuna liha kõrvetamine grillimisel viib tervisele ohtlike PAH ja HCA ühendite tekkimiseni.

Õigete grillimisvõtetega saab nende ühendite tekkimist oluliselt vähendada, kirjutab Maaeluministeeriumi toidu järelevalve büroo peaspetsialist Sille Vahter maaeluministeeriumi ajaveebis Maablogi.

Õige küpsetamise juures on oluline jälgida temperatuuri, mis võimalusel võiks püsida madalal. Tähtis on ka liha valmimisaeg ning rasva mitte tilkumine sütele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles